miercuri, 15 octombrie 2008

Gand pentru noi

"Esti nefericit? Nu te gandi la durerea ta si nu vei suferi.Daca durerea ti-e prea adanca, gandeste-te la toti oamenii care-au suferit in zadar de la creatiunea lumei. Alege-ti o femeie cu sanii de zapada, si fereste-te s-o iubesti. Es, de asemeni, sa nu fie in stare sa te iubeasca."

"Cantece, parfumuri si cupe- buze, bucle revarsate si ochi migdalati: jucarii pe care Timpul le sfarama, jucarii! Moralitate, singuratate si munca- meditatie, rugaciune si renuntare: cenuse pe care Timpul o spulbera, cenuse!"

"Omule, dezbraca-te de aceasta haina multicolora de care esti atat de mandru si pe care n-ai avut-o la nasterea ta? Imbraca mantia Saraciei. Trecatorii nu te vor mai saluta, dar vei auzi cantandu-ti in inims toti Serafimii cerului."

"Bolta cerului seamana cu o ceasca rasturnata sub care ratacesc in zadar inteleptii. Dragostea ta pentru iubita sa fie aceea a sticlei pentru pahar. Priveste...Buza pe buza, ei isi dau sangele lor..."

OMAR KHAYYAM - 1048-1122

P.S. Esenta lumii, destinul si dragostea ei au fost, sunt si vor ramane aceleasi pentru fiecare dintre noi indiferent de epoca istorica, de politica sau de nivelul de trai, indiferent de tara, etnie sau cultura..."Nu te afunda nici in trecut, nici in viitor. Gandul sa nu depaseasca clipa de fata- iata secretul linistei!"

Niciun comentariu: