joi, 2 octombrie 2008

Pentru noi

Iar ai spus lucruri pe care le regreti, iar ai ranit persoanele pe care le iubesti, iar ai trantit usa in speranta ca numai asa te poti face auzit. Este singura solutie? Ura reprezinta unica rezolvare a problemelor tale?
Dar daca de azi vei incerca sa fii mai bun? Sa te privesti in oglinda si sa-ti oferi putina intelegere si dragoste. In primul rand tie, caci tu esti singurul care poate schimba ceva. Apoi, fara sa-i invinovatesti pe ceilalti pentru nemultumirile tale, sa le vorbesti tuturor ca si cum este ultima zi cand ai ocazia sa o faci. Fiecare zi poate fi ultima. Numai avand constiinta mortii vei ajunge sa intelegi cum trebuie traita viata. Si viata, inainte de toate, inseamna iubire. Din pacate, notiunea de iubire nu implica notiunea de material, de materie. Sa te simti iubit nu inseamna sa primesti sau sa oferi bani, iar sa te iubesti nu inseamna sa-ti cumperi cele mai scumpe haine sau cea mai scumpa masina. Ne pierdem pe acest drum alunecos al pamantescului, uitand cine suntem si de ce suntem aici. Uitam sa ne iubim aproapele pentru ca de fapt nu mai stim sa ne apreciem pe noi, cei ce suntem cu adevarat. Uitam sa fim corecti, preferand comoditatea.
Si poate toate astea le trecem cu vederea un timp, pana devin parte din noi... Dar...Cand ai spus ultima oara un sincer "Te iubesc!", cand aceste doua cuvinte te-au implinit si te-au facut mai responsabil?
Acorda-ti o clipa de iubire! Poate fi ultima...
In speranta ca imi veti ierta nota tragica a gandurilor mele (folosita cu scopul de a evidentia mesajul),
Va doresc o zi senina!

Niciun comentariu: